Periferia | Jäsenet | Äänitykset

Periferia
 


Bändin historia alkaa vuodesta 1997. Yksi ainoa ilta, rautalankabändi ja Emma. Seuraavana päivänä keksittiin jo nimeä bändille. Parin kuukauden odottelun jälkeen saimme ne välttämättömät soittimetkin. Varsinaisia bändin kokoamisongelmia ei alkuun ollut, sillä jäsenet ovat tunteneet toisensa lapsuudesta lähtien ja soitinten jako tehtiin suurin piirtein niin, että kuka ensin ehti hankkimaan mieleisensä. Siinä sitten alettiin hakea kitarasta sointuja ja rummuista jonkinlaista rytmiä. Ensimmäinen keikka soitettiin paikallisella seurantalolla parin kuukauden harjoittelun jälkeen ja ohjelmisto koostui peräti kahdesta biisistä. Tuon jälkeen onkin keikkaa tehty melkoisesti (joidenkin mielestä ehkä liikaakin, edellytyksiin nähden). Tilaisuudet ovat vaihdelleet syntymäpäivistä, häistä ja muista juhlista aina suurimpiin rautalankatapahtumiin sekä tavallisiin ravintolailtoihin. Ulkomaillakin on päästy käymään. Viimeisin muutos bändissämme tapahtui 2009, kun laulajamme ja komppikitaristimme jättäytyi bändistämme pois. Tilalle saimme pienen etsinnän jälkeen uuden naisjäsenen Hammondien takaa. Tämä muutos vaikutti tietysti hieman myös biisivalikoimaan ja tyyliimme. Soitamme instrumentaalikappaleita 60-luvun rautalankamusiikin tyyliin. Ohjelmistossamme on mukana jonkin verran jo vanhoja tuttuja rautalankakappaleita ja sovituksia, mutta suurin osa keikoilla kuulluista on omia sovituksiamme enemmän ja vähemmän tunnetuista biiseistä. Kappaleet valitaan hyvien melodioiden ja fiilisten mukaan, ilman suurempia rajoitteita. Toisaalta nykyiskelmää tai perushumppaa ei keikoilla kuulla.

^ takaisin ylös ^Jäsenet


SaaraBändimme rumpali ja kuopus, joka istutettiin aikoinaan rumpujen taakse paljoakaan hänen mielipidettään kysymättä, mutta hyvin on tyttö viihtynyt. Saara on rumpukapuloiden hyötykäyttäjä viimeisenpäälle, näkisitte vaan! Saaran rumpukapuloilla on myös tapana "lennellä" varsinkin silloin, jos joku uskaltaa esittää kritiikkiä soittamiseen liittyen. Kannattaa siis varoa sanojaan! Nuorin jäsenemme pitää myös kovasti huolta bändikavereistaan ja puolustaa viimeiseen asti. Saara on bändin Beatles- asiantuntija. Lähellä sydäntä ovat myös Shadows, TV-sarjat ja elokuvat. Yllättäen Saaran biisiehdotukset liittyvätkin usein johonkin näistä.

SaimaSaima soittaa bändissämme soolokitaraa. Soolot hoituvat tältä naiselta asian vaatimalla vakavuudella (viittaamme tässä nyt lähinnä ilmeeseen). Kitarataiturimme on nauhakaikujen ehdoton kannattaja, samoin hyvän musiikin ja juoman. Saima onkin tyypillinen muusikko ja oppinut tavoille vaivatta. Saima on lähes kaikkiruokainen musiikin suhteen. Biisiehdotuksia onkin vähemmän kehittyneellä musiikkimaulla varustettujen bändin jäsenten välillä hankala ymmärtää. Kitaristimme on bändin juoksevien asioiden hoitaja ja ensisijainen yhteyshenkilö, jolta voi tiedustella keikkoja tai mitä nyt sattuukin olemaan mielessä (esim. hänen olotilaansa lauantaiaamuna. Varautukaa ärhäkkään vastaukseen…;) )

KaisaKaisa on bändimme basisti. Basso on Kaisan ensimmäinen soitin, jota hän alkoi soittaa, kun bändi perustettiin. Huiman oppimiskyvyn omaavana homma alkoi heti sujua muitta mutkitta (kiitos 4:n kielen) ;) Juonnot ovat myöskin Kaisan heiniä. Se on aina meille muille yllätys, mitä seuraavassa spiikissä kuullaan, useimmiten myös hänelle itselleen. Niin, ja se settilistojen teko...ilman tätä basistia ne jäisivät tekemättä. Basistimme on myös korvaamaton tekniikkavastaava, joka ymmärtää jostain syystä teknisten laitteiden sielunelämää! Kaisa on aina ollut ahkera ja tunnollinen ja hän onkin aina ajoissa. Hän on iloista keikkaseuraa ja keikoille hän varustautuu erityisen hyvin. Kaisa on bändin mummo, jonka sydäntä lähellä on tietysti soittaminen ja bändikaverit..

Vitosen vinkki:

”Herkkävatsaiselle basistillemme on turha tyrkytellä olutta tai siideriä. Viskipaukku on varma valinta. ”

LauraBändimme uusin jäsen soittaa Hammondeja, joiden soittelun hän aloitti vuoden 2009 lopulla. Sitä ennen hänen aikansa on kulunut pianoa soitellen. Laura on keltanokka myös rautalankamusiikin saralla, sillä historiaan kuuluvat niin Aaronin pianokoulun vihot kuin jazzin ikivihreätkin. Taustastaan johtuen Laura saattaa ehdotella ohjelmistoon mitä erikoisempia ja epäsopivimpia biisejä. Toisinaan erilaisista musiikkimieltymyksistä käydään äänekästä mielipiteiden vaihtoa... Lauran metodi uuden biisin haltuunottoon on varsin omaperäinen. Alussa biisille etsitään oikea tunnetila, jonka jälkeen loppu onkin sitten varsin korkealentoista matematiikkaa ja muut jäsenet saattavat hieman pyöritellä silmiään. Myös työskentely on tarkkaa hommaa ja oikeat soinnut etsitään vaikka aikaa kuluisi kuinka paljon tahansa. Laura on myös intohimoinen lintubongari. Tämän ja pedagogisten taitojensa johdosta myös muut jäsenet alkavat tunnistaa vähitellen erilaisia siipiveikkoja. Laura tykkäisi soittaa Hammondillaan ainoastaan mättöä, koska hempeilyyn soittimen ääni on hänen mielestään aivan liian ruma.

^ takaisin ylös ^Äänitykset

Eka Kerta (2000)

Twangy Guitars Silky Strings vol. 4 (2002)

Rautalankaparaati vol. 1 (2003) & vol. 2

Original Instrumental Winners (2003)

Applause (2008)

Deal With It (2015)


^ takaisin ylös ^